Agymajom

Olyan tényket és igazságokat osztok meg veletek a blogon, amikre eddig nem is gondoltatok és amiket eddig gondosan eltitkoltak előletek.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • bence84: Megkérdeztem egy papot, hogy miképp szaporodott Káin és Ábel, és azt a kitérő választ adta, hogy k... (2010.01.04. 13:02) Az emberiség története
  • Rod: Magnifico! Borsodi Magnum! Besz*rás :DDDDDDDDDDDD (2010.01.01. 20:21) II. János Pál
  • Rod: Mennyi titokra derül fény!! :D (2009.12.25. 21:01) Karácsony

Az igazság, amit eddig eltitkoltak előled...

2009.12.28. 09:51 Agymajom

Az emberiség története

Egy-két furcsa dologra hívnám fel a figyelmet az emberiség történetével kapcsolatban.

Vérfertőzés 1. felvonás.

A Biblia, valamint a Korán szerint Ádám és Éva voltak az első emberpár, akiket Isten teremtett. Évát nem sokkal Ádám megteremtése után hívta életre Isten. Álmot bocsátott Ádámra, és egy bordájából alkotta meg Évát. A Biblia Ádám és Éva történetét Mózes 1. könyve, a Teremtés könyve második és harmadik fejezetében mondja el. Gyermekeik közül név szerint Káin, Ábel és Séth ismertek.

A fenti idézetet a wikipédiáról másoltam ki. A teremtés történetből kiderül hogy Ádám és Éva voltak az első emberek a Földön. Ha túllépünk azon a mellékes tényen, hogy Ádám oldalbordájából csak vele genetikailag megegyező egyedet tudott volna Isten teremteni (tehát egy férfit), akkor is akad némi furcsaság, amiről hittan órán nem hallani. Erre is az első Biblia fordításokban kereshetjük a magyarázatot. A Bibliában nem a latin Eve hanem a német eredetű és nagyon hasonló Ede nevét találjuk Ádám párjaként. Adam et Ede vagy Adam in Ede amit magyarba már helytelenül ültettek át, mint Ádám az Édenben. Ez nem annyira Ádám az Édenben hanem inkább Ádám Edében, vagy Ádám Edén szókapcsolatként fordítható, és az Edén szó könnyen összetéveszthető az Éden szóval. Így már belátható hogy kezdetben Ádám és Ede alkottak egy párt. Mivel ez ma nem elfogadott tény, a továbbiakban tekintsük úgy, hogy Ádám és Éva mint férfi és nő létezett.

Mivel Éva volt az egyetlen ismert nőnemű ember akkoriban, kíváncsi lennék hogyan szaporodtak és sokasodtak. Káin, Ábel és a többi esetleg nem ismert gyermek még tiszta sor. Mind Ádámtól vannak. De ezután a többiek vagy a testvérek közt, vagy Éva és egy fia közt fogantak meg. Érdekes hogy a vérfertőzés nem tűnik fel senkinek. Így már érthető miért vagyunk ilyen genetikailag hibás faj. Az UFÓ-k ezért lehetnek okosabbak nálunk.

 

 

Egy reneszánsz festmény, mely Ádámot ábrázolja párjával a férfi Évával, és a ma is jól ismert szívárványszínű jelképpel.

Egyes források szerint nem a latin Eve név szerepelt a Bibliában eredetlieg, hanem a német eredetű Ede.

 

 

 

 

 

 

Vérfertőzés 2. felvonás.

Ezt a fejezetet úgy is kezdhetném, hogy: és látta Isten hogy a vérfertőzés jó...
Krisztus előtt úgy 2370-re teszik Noé bárkájának történetét. A lényeg annyi, hogy Istennek elege lett a sok trógerből, és meg akarta tisztítani a Földet. Noé jó ember volt, őt tette meg a következő generáció atyjának, és megmentette a fiait meg a feleségeiket is. Itt már azért körültekintőbb volt, bár állatokból csak egy-egy párt menekített meg, de az állatok vérfertőzése az rendben van. Az özönvíz után 8-an maradtak. Az előző fejezetből kiderült, hogy mind vérrokonok voltak, de most ettől tekintsünk el. Ebből a 8 emberből lett a jelenlegi körülbelül 6 milliárd. Elég okosan kellett csinálni, hogy ne legyen vérfertőzés, kétlem hogy sikerült volna.
 

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://agymajom.blog.hu/api/trackback/id/tr971623144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bence84 2010.01.04. 13:02:11

Megkérdeztem egy papot, hogy miképp szaporodott Káin és Ábel, és azt a kitérő választ adta, hogy közben Isten teleteremtette a Földet emberekkel és velük tudtak dugni. Na ennyi a titok :)
süti beállítások módosítása