Agymajom

Olyan tényket és igazságokat osztok meg veletek a blogon, amikre eddig nem is gondoltatok és amiket eddig gondosan eltitkoltak előletek.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • bence84: Megkérdeztem egy papot, hogy miképp szaporodott Káin és Ábel, és azt a kitérő választ adta, hogy k... (2010.01.04. 13:02) Az emberiség története
  • Rod: Magnifico! Borsodi Magnum! Besz*rás :DDDDDDDDDDDD (2010.01.01. 20:21) II. János Pál
  • Rod: Mennyi titokra derül fény!! :D (2009.12.25. 21:01) Karácsony

Az igazság, amit eddig eltitkoltak előled...

2010.01.01. 07:50 Agymajom

II. János Pál

2010. január 1. nem csak az újév miatt fontos dátum. Egy oknyomozó újságírónak ilyenkor rengeteg tennivalója akad, ugyanis több tucat akta titkosítása jár le minden év január 1-jén. Nincs ez másként most sem. Nagyon érdekes megfigyelések és lehallgatások jegyzőkönyveire bukkanhatunk ilyenkor. Van aki már hónapokkal előtte lesben áll, és várja egy általa izgalmasnak vélt témába történő betekintés lehetőségét. Én is egy ilyen témát hoztam ma Nektek.

A mai napon járt le ugyanis II. János Pál pápáról (1920. május 18. - 2005. április 2.) a Nemzetbiztonsági Hivatal által összeállított anyag titkosítása; így mától némi utánajárással megtekinthetőek a képek és több ezer oldalnyi dokumentum. Ezekből sok olyan dologra derül fény, amely egy átlag embertől látva normálisnak mondható, de a katolikus egyház fejétől furcsának számít(ott).

Nem meglepő, hogy a magyar titkosszolgálatok leginkább a hazai vonatkozású tényeket igyekeztek feltárni és ezekre koncentráltak. Egyik ilyen a  jegyzetekben fellelhető információ, hogy a pápa a magyar söröket szerette, legfőként a Borsodit, és előszeretettel fogyasztotta is. Nem ritkán munka, ill. mise közben. Egy alkalommal egy szlovákiai körútján, Pozsonyban tartott szentbeszéde alkalmával 2 percet szentelt a magyar sörök dícséretének és megáldásának. A kép ugyan homályos, de jól kivehető a 0,5 literes Borsodi a pápa kezében amint annak ízvilágát a "magnifico" kifejezéssel illeti.

 

A pápa 2002-es szlovákiai látogatása.

 

 

 

 

 A pápa az új 0,75-ös dobozos Borsodi Magnum kóstolóján. (Sajnálatos módon, talán épp a pápa miatt, mert elég nehezen bírta el öreg kezeivel, ez a kiszerelés nem került forgalomba.)

 

 

Nem csak a sörivás szenvedélyének hódolt a pápa, de játszani is szeretett. Előszeretettel játszott az ördög bibliájának is nevezett kártyával.

 

Nem jól kivehetően, de látszik, hogy legalább egy magas lap van a pápánál, és tanácsadói segítik a következő dobott lap kiválasztásában.

 

 

 

 

A fenti képen is észrevehető hogy a pápa nem vetette meg a felső kategóriás ír, skót és angol whiskeyt sem. Valószínűleg egy az anglikán egyház fejével semleges területen, Nagy-Britannia és a Vatikán között pont félúton található Puttnok határában játszott kártyapartin készült a felvétel.

És most elérkeztünk  a legmegdöbbentőbb felvételekhez. Magam sem akartam elhinni, mikor megláttam a fotókat és a jegyzeteket, de lassan összeállt a kép a fejemben. Mikor János Pál a közvetlenül a halála előtt hetekre eltűnt a nyilvánosság elől, mindenki úgy gondolta beteg. Valójában terhes lett (nagy valószínűséggel a Szentlélektől). Ide hozzánk, a Szegedi Nőgyógyászati Klinikára hozták, ahol néhány fényképen sikerült lekapni reggeli sétája közben.

 

II. János Pál Szegeden, reggeli levegőzés közben. A pápának már látszik a hasa és a lépcsőn is fel kell segíteni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aztán február végén megszületett a kis János Pál Károly, akit, hogy titokban tartsák kilétét Kiss János Pál Károly néven anyakönyveztek.

 

 A képen a pápa látható gyermekével.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nem sokkal ezután szülés utáni komplikációk léptek fel (szepszis és tüdő ödéma). A pápa már túl öreg volt, nem bírta a szervezete a terhelést. Így 2005 április 2-án, a kórlap szerint a szülés utáni koplikációkba halt bele.

Néhány részlet a kórlapjából:

  

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://agymajom.blog.hu/api/trackback/id/tr701623858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rod 2010.01.01. 20:21:50

Magnifico! Borsodi Magnum!
Besz*rás :DDDDDDDDDDDD
süti beállítások módosítása